Home » Syndroom van Raynaud » Adalat kopen

Adalat BayerAdalat is een medicijn dat wordt gebruikt bij de aandoening die bekendstaat als het syndroom van Raynaud. Dit is een probleem waarbij de doorbloeding niet geheel op orde is en het bloed niet goed stroomt naar de vingers en tenen. Dit heeft het zogenaamde dode vinger effect. Door de bloedvaten minder te vernauwen met behulp van dit medicijn kan worden gezorgd dat de doorbloeding beter wordt omdat het bloed beter gaat stromen. Juist gebruik kan daardoor dus een goede verbetering van de gezondheid betekenen. De uitwerkingen van het fenomeen kunnen immers flink lastig zijn, ook al zijn ze niet gevaarlijk.

Adalat bestellen zonder recept ↓

Prijs Adalat vanaf € 74,25

  • Dosering:  5 milligram of 10 milligram nifedipine
  • Prijs Adalat (incl. online consult): 90 Capsules – vanaf € 74,25

Adalat kopen zonder recept

Bijwerkingen van Adalat

Hoofdpijn, blozen, constipatie en oedeem komen met flinke regelmaat voor wanneer Adalat gebruikt wordt. Dit geldt voor ongeveer tien procent van de gebruikers van het medicijn. Ook kan het soms leiden tot maagpijn, flauwvallen door een te lage bloeddruk, hartkloppingen, indigestie, winderigheid, een droge mond, spierkrampen, last van de gewrichten, slaapproblemen, rode huid, duizeligheid, trillen, meer urineren, impotentie, een wazig zicht en enkele andere klachten kunne ook in zeldzame gevallen voorkomen. Hoewel hier goed op gelet moet worden is het vaak zo dat de klachten snel weer wegtrekken.

Gebruik en dosering Adalat

Elke acht uur moet een capsule worden ingenomen. In de meeste gevallen gaat het om de dosering van 10 milligram. Het is echter soms zo dat met een lagere dosis wordt begonnen, bijvoorbeeld 5 milligram. De capsules moeten in het geheel worden doorgeslikt. Om dit te verzorgen moet er gebruikgemaakt worden van enkele slokken water. Het is verstandig om rondom het innemen van de middelen geen grapefruitsap te drinken. Dit gaat niet goed met elkaar samen. Pas ook goed op dat de dosering precies wordt gevolgd en niet overschreden wordt. Dit voorkomt onnodige last van bijwerkingen.

Componenten

Nifedipine is het werkzame bestanddeel dat wordt gebruikt in Adalat. Deze stof werkt op de bloedvaten. Dat doet het door de bloedvaten wijder te houden. Dit is een belangrijke voorwaarde om ervoor te zorgen dat het bloed voldoende blijft stromen in het lichaam. Op die manier kunnen de dode vingers en tenen weer naar behoren gaan functioneren.

Download PDF