Home » Chronische slapeloosheid

Slapeloosheid is een verzamelnaam voor een aantal klachten die onder slaapproblemen vallen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een jetlag, maar ook om chronische slaapproblemen, Het kan gaan om te laat in slaap vallen, maar ook om te vroeg wakker worden. Een belangrijke reden waarom slapeloosheid aangepakt moet worden is dat er allerlei andere klachten uit voort kunnen komen. Veel symptomen kunnen dan ook worden veroorzaakt doordat er onvoldoende nachtrust wordt genoten. Let hier dus ook goed op. Er zijn verrassend veel klachten die een basis in de nachtrust vinden.

Oorzaken van de klachten

Pijn, jeuk, verkoudheid, hoesten, slapeloosheid, verstoring van de biologische klok, koffie, sigaretten, te laat slapengaan, te vroeg opstaan, Te vroeg slapengaan, overmatige inspanning op geestelijk gebied, alcohol en angst om in slaap te vallen kunnen allemaal oorzaken zijn van slapeloosheid. Dit maakt het dan ook lastig om te achterhalen wat per persoon de daadwerkelijke oorzaak van het gebrek aan slaap zal zijn. Wel is het goed om te weten dat de oplossingen hiervoor juist wel universeel zijn. Veel oplossingen kunnen ongeacht de oorzaak worden ingezet.

Aan de gezondheid werken

SlapeloosheidHet kan bijvoorbeeld helpen om aan de algehele gezondheid te werken. Door meer te bewegen, te stoppen met roken en drinken, beter op de tijd te letten en meer ontspanning te zoeken kunnen allerlei problemen worden opgelost. Zo kunnen dus ook veel oorzaken van slapeloosheid op deze wijze worden aangepakt. Bovendien wordt op deze manier ook de algehele gezondheid nog eens een flink stuk beter en bestaat er een verlaagd risico op veel klachten die kunnen voortkomen aan een gebrek aan voldoende nachtrust. Dit is minstens zo belangrijk om mee te nemen in het geheel.

Medicijnen nemen

In sommige gevallen kan het ook gemakkelijk zijn om medicatie te nemen om de problemen te bestrijden. Deze medicatie is er in verschillende vormen. Zo zijn er middelen die gebaseerd zijn op melatonineaanmaak. Dit zijn middelen die het slaapritme moeten verbeteren. Ook zijn er de echte slaapmiddelen die een snelle slaap in de hand werken. Dit kan soms ook goed van pas komen. Een dokter kan dit beoordelen.

Bijbehorende medicijnen slaapproblemen