Home » Minipil » Zelleta kopen

Zelleta MorningsideHet middel Zelleta wordt gebruikt als anticonceptiemiddel. Het is een zogenaamde minipil. Het is gebaseerd op kunstmatige varianten van vrouwelijke hormonen. Door het te gebruiken kunnen zwangerschappen worden voorkomen. Ook kan het soms worden voorgeschreven bij hevig menstruatieklachten. Deze pil wijkt enigszins af van de andere anticonceptiemiddelen die op de markt te vinden zijn. Zo kan deze bijvoorbeeld worden gebruikt terwijl borstvoeding gegeven wordt. Daarnaast zijn er ook een aantal zaken waar goed op gelet moet worden. Wanneer dit wordt gedaan kan het middel veilig worden gebruikt. Dit is een belangrijke voorwaarde.

Zelleta bestellen zonder recept ↓

Prijs Zelleta € 46,75

  • Dosering: 75 microgram desogestrel
  • Prijs Zelleta (incl. online consult): 3 maanden – € 46,75

Zelleta kopen zonder recept

Bijwerkingen

Zelleta kent een aantal bijwerkingen die in tien procent van de gevallen bij gebruik voorkomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om hoofdpijn, misselijkheid, braken, pijnlijke borsten, acne, oregelmatigheid in de menstruatie, veranderde seksdrive, schommelingen in het gewicht en wisselingen in de stemmingen. Minder vaak voorkomend zijn klachten als: problemen bij het menstrueren, haaruitval, cystes, infecties van de vagina, huiduitslag, netelroos of bultjes. In alle gevallen is het verstandig om dit goed in de gaten te houden. Trekken de bijwerkingen niet snel weer weg, dan kan het slim zijn om de dokter hierover in te lichten.

Gebruik en dosering van Zelleta

Het is belangrijk om Zelleta dagelijks te gebruiken. Wanneer het middel een keer vergeten wordt is de betrouwbaarheid direct minder groot en zal tot wel zeven dagen extra voorbehoedsmiddelengebruik van belang zijn. Belangrijk om te weten is ook dat dit middel geen stopweek kent. Dat betekent dat er iedere dag één ingenomen moet worden. Het beginnen met de pil kan het best worden gedaan op de eerste dag van de menstruatie. Dit zorgt ervoor dat er direct betrouwbaarheid vanaf het eerste moment bestaat. Wanneer op een andere dag begonnen wordt, dan zal een periode van minstens zeven dagen in acht genomen moeten worden.

Werkzame stoffen

Zelleta minipil bestaat uit synthetische vormen van vrouwelijke hormonen, zoals progesteron. Er zit echter geen oestrogeen in. Door de aanwezigheid van de vrouwelijke hormonen wordt het lichaam voor de gek gehouden alsof de eiersprong al heeft plaatsgevonden. Daardoor wordt het baarmoederslijmvlies dikker en wordt het lastiger voor sperma om hier doorheen te dringen.

Vergelijkbare medicijnen minipil

  • Noriday
  • Norgeston
  • Cerelle