Home » Minipil » Cerelle kopen

Cerelle Consilient HealthHet medicijn Cerelle kan worden voorgeschreven aan vrouwen die zwangerschappen willen voorkomen of die te maken hebben met flinke hinder tijdens de menstruatie. Dit komt omdat dit medicijn een anticonceptiemiddel is. Het gaat om een specifiek soort anticonceptie, namelijk de minipil. Dit betekent dat er slechts één werkzame stof in de pil zit. Daardoor is deze ook anders te gebruiken dan veel andere middelen van gelijke strekking. Bovendien zijn er ook nog andere zaken om op te letten. Zo kan het middel perfect gebruikt worden.

Cerelle bestellen zonder recept ↓

Prijs Cerelle € 42,49

  • Dosering: 75 microgram 28 pillen per strip
  • Prijs Cerelle (incl. online consult): 3 maanden – € 42,49

Cerelle kopen zonder recept

Bijwerkingen van Cerelle

Stemmingswisselingen, meer of minder zin in seks, hoofdpijn, misselijkheid, braken, acne, pijn of spanning in de borsten, veranderingen in het ritme van de menstruatie en gewichtstoename zijn bekende klachten die kunnen opspelen bij het gebruik van Cerelle. Andere klachten, die in mindere mate voorkomen, zijn: vaginale infecties, haaruitval, menstruatiepijn, cystes en vermoeidheid. Ook uitslag, bultjes of verkleuring van de huid kan voorkomen bij het gebruik van dit middel. In vrijwel alle gevallen trekt dit snel weg. Is dit niet het geval raadpleeg dan de arts voor advies. Mogelijk moet er een verandering plaatsvinden.

Hoe is Cerelle te bewaren

Cerelle moet weliswaar op kamertemperatuur bewaard worden, maar dan wel bij voorkeur in een kast. Het medicijn werkt beter wanneer het op een droge, donkere plek wordt bewaard. Het moet niet worden gekoeld, maar het mag ook niet warmer worden dan 25 graden Celsius. Bovendien is het ook belangrijk om de pillen buiten het zicht en het bereik van kinderen te houden. Een kast in de keuken is daarom bijvoorbeeld aan te raden als plek om de middelen te bewaren zolang deze gebruikt worden.

Download PDF

Wisselwerking tussen Cerelle en andere medicijnen

Cerelle kent wisselwerkingen met andere medicijnen. De belangrijkste daarvan zijn bepaalde soorten antibiotica. Wanneer de arts deze voorschrijft is het belangrijk om te melden dat het anticonceptiemiddel ook wordt gebruikt. Andere middelen die een rol kunnen spelen zijn medicijnen tegen hoge bloeddruk, epilepsie, of tuberculose. Pas ook op wanneer in het geval er behandelingen tegen kanker gaande zijn en bij diabetes.

Vergelijkbare medicijnen minipil

  • Zelleta
  • Noriday
  • Norgeston