Home » Champix kosten

Over Champix kosten

Champix is een populaire behandeling om te stoppen met roken.

  • Het medicijn bevat varenicline, dat het effect van nicotine imiteert (het middel in tabak dat het verslavend maakt).
  • Champix werkt door het stimuleren van de receptoren in de hersenen die reageren op nicotine, zodat u minder nicotine-onthoudingsverschijnselen krijgt wanneer u stopt met roken.

U begint een week voordat u wilt stoppen met roken met Champix. Dit geeft het de kans om zich op te bouwen in u lichaam, zodat tegen de tijd dat uw lichaam de ontwenningsverschijnselen van Champix begint te voelen, Champix al in werking is getreden.

Meestal begint u met een lagere dosis en bouw u deze op en de behandeling duurt ongeveer 3 maanden, maar volg u uw recept op. De meeste mensen ervaren geen bijwerkingen, en als ze dat doen zijn ze zeer mild – ze kunnen verder worden verminderd door Champix te nemen na een maaltijd.

Champix kosten↓

Champix kosten € 97,69

  • Dosering: Champix startverpakking, 1 mg. of 0,5 mg.
  • Champix kosten (incl. online consult): tabletten – vanaf € 97,69

Champix kostenHoe wordt Champix ingenomen?

U moet beginnen met het innemen van Champix voor de datum waarop u wilt stoppen met roken. Uw “stop datum” moet in de tweede week van de behandeling zijn, tussen de 8e en 14e dag van het nemen van Champix. De dosering verandert als volgt:

Dag 1 – 3 Neem één witte Champix 0.5mg tablet één keer per dag in.

Dag 4 – 7 Neem twee witte Champix 0,5 mg tabletten per dag, een in de ochtend en een in de avond.

Laatste dag – Einde van de behandeling – Neem twee blauwe Champix 1 mg tabletten per dag, een in de ochtend en een in de avond.

Champix tabletten moeten elke dag op hetzelfde tijdstip worden ingenomen. De standaard behandelingsduur is 12 weken. Uw arts kan echter besluiten uw behandeling indien nodig te verlengen (op voorwaarde dat u bent gestopt met roken). Als u ooit een dosis vergeet, neemt u deze gewoon in zodra u zich dat herinnert en zet de behandeling op het juiste moment voort. Als het bijna tijd is voor de volgende tablet, sla de gemiste dosis over – neem geen dubbele dosis om een gemiste tablet te compenseren.

Besparingen Berekeningen

Gebaseerd op een gemiddelde kostprijs van 7,46 euro  voor een pakje van twintig sigaretten:
● Als u tien sigaretten per dag rookt, kost het 113,45 euro per maand. Dat is 1361,45 euro per jaar.

● Als u twintig sigaretten per dag rookt, kost het 226,91 euro per maand. Dat is 2722,90 euro per jaar.
● Als u veertig sigaretten per dag rookt, kost het 453,82 euro per maand. Dat is 5445,80 euro per jaar.